Mobile app development

Mobile app development

Published by Josh on 14-03-2019


Bij Nebulae ontwikkelen wij allerlei soorten maatwerk mobiele applicaties. In dit artikel gaan we wat dieper in over hoe een standaard ontwikkelingstraject er uit ziet.

Wat heb je nodig?

In een eerste fase gaan we samenzitten met de klant om te kijken wat zij precies nodig hebben. Wij doen dan een grondige technische analyse van jullie project en maken op basis daarvan de nodige technische specificaties op.

Wat gaat dat kosten?

Op basis van deze specificaties kunnen wij u een nauwkeurige inschatting geven van de kostprijs en looptijd van uw project. U heeft dan alle informatie voorhanden om een goede beslissing te maken rond de haalbaarheid van uw traject.


Hoe gaat het er uit zien?

Bij de start van een traject gaan wij altijd eerst een ontwerp en wireframe maken. Via het ontwerp kan de klant meteen zien hoe zijn applicatie er zal komen uit te zien en via het wireframe krijgt hij  al een eerste beeld hoe de applicatie zal werken. We bespreken dit ontwerp en wireframe dan uitvoerig met de klant en doen aanpassingen waar nodig. Als iedereen tevreden is met het ontwerp gaan we naar de belangrijkste fase.


Let's build it!

Eens de plannen duidelijk uitgestippeld zijn beginnen we aan de uiteindelijke ontwikkeling van de software. Gemiddeld genomen is de doorlooptijd van de bouwfase van het project ongeveer 4 tot 6 weken. Afhankelijk van de grootte van het project voorzien we een aantal review momenten waarop de ontwikkelde toepassing uitgebreid kan getest worden. Daarna verwerken we steeds vragen en opmerkingen zodat de klant 100% tevreden is met het eindresultaat.

Let's ship it!

Eens het product gebouwd en gefinaliseerd is zijn we aanbeland aan de laatste fase, het in productie brengen van de toepassing. In de meeste gevallen zal dit inhouden dat we de app uploaden naar de Apple App store en de Google Play store. Daarnaast moet er voor sommige projecten ook een server omgeving ingericht worden om de gebruikers te gaan bedienen. Op die manier wordt u de trotse eigenaar van een gepubliceerde app!